Heel Barnewiel Bakt!

Heel Barnewiel Bakt!

Bij een struikelpartij op het schoolplein breekt Bas uit groep 5 zijn arm. In het ziekenhuis ontdekken de artsen dat er een raar vlekje in zijn arm zit. Het blijkt botkanker te zijn en dat maakt heel veel indruk op alles en iedereen op basisschool Barnewiel in Oudkarspel. Morgen (5 april) staat “Heel Barnewiel bakt’ in het teken van Bas.
 
Locatieleider Tammy Reurslag en Marcha Bakker (Ouderraad) vertellen hoe het in zijn werk gegaan is. Marcha: “Ieder jaar is er een actie, van de opbrengst betalen we nieuwe speeltoestellen of schoolreisjes. We bedachten dat het leuk zou zijn om iedereen taarten te alten bakken. En toen was daar opeens het verhaal van Bas. We besloten daarop de opbrengst van dit jaar ten goede te laten komen van Kika en van de Wensenambulance. Kika werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker. De Wensenambulance zorgt ervoor dat laatste wensen in vervulling gaan. Een tante van twee kinderen hier op school is hierbij betrokken. De stichting moet het hebben van giften’. Het jongetje heeft al een serie chemo’s en een zware operatie achter de rug. “Hij heeft nog een heel traject te gaan”, vertelt Tammy. Vorige week was hij even terug op school. Door de chemo is hij zijn haar kwijt en dat maakte veel indruk.
 
Tammy: “Als school vraag je je af wat kunnen we doen op het gebied van verwerking. Met dingen bezig zijn helpt goed. De leerlingen hebben creatieve kaarten voor Bas gemaakt. Een leerling zorgt voor een goed planning, zodat Bad iedere dag een kaart krijgt. Een ander kind zorgt ervoor dat de enveloppen geschreven zijn, weer een ander zorgt voor de postzegels.”
 
Marcha: “Kinderen verwerken dit heel verschillend. De een kan er niet over praten maar gaat wel bij Bas op visite, de ander komt ’s nachts ook niet in slaap.” De school maakte ook gebruik van het materiaal van de VOKK Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker)
 
Het is de bedoeling dat de kinderen thuis taarten bakken. Morgenmiddag kunnen de baksels op school worden ingeleverd. Marcha: “Er zijn veel aanmeldingen, iedereen wil wat doen voor Bas.” De jury, met burgemeester Leontien Kompiet, gaat proeven.
Iedereen, ook buurtbewoners, is welkom om de school. Tammy: “Er kan volop geproefd worden. Leerlingen zorgen op het Open Podium voor muziek. We hopen dat alles verkocht wordt. Al het geld gaat voor 100 procent naar de twee doelen.