Atalanta viert St. Patrick’s Day

Atalanta viert St. Patrick’s Day

Buurtbewoners hebben hem vast zien rijden; dinsdag 19 maart mochten de leerlingen van de tweetalige basisschool Atalanta een ritje maken met een echte Engelse dubbeldekker!
 
“Elk jaar is er een schoolbreed thema op de Atalanta en dit jaar is dit het maken van een Engels taaldorp", vertelt Ans van Trierum, directeur van de school. "Hier leren de kinderen wat je in het Engels moet zeggen als je iets wil kopen of verkopen. Ook leren ze tellen en rekenen met Engels geld en worden er heel veel nieuwe woorden geleerd. Iedere klas maakt zijn eigen 'Engelse' winkel, zoals the florist (bloemist), the petshop (dierenwinkel), the bookstore (boekenwinkel). the toystore (speelgoedwinkel), the bakery (bakkerij) en the tearoom (theehuis). Binnen het thema worden allerlei aspecten van Engeland belicht en daarom is er ook aandacht besteed aan St. Patrick's Day. Dit is nationale feestdag van Ierland die ook in (delen van) Canada, de VS en Australië gevierd wordt met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk. De Atalanta koos voor een eigen invulling en heeft alle leerlingen getrakteerd op een ritje met de Engelse dubbeldekker en daar hebben de kinderen erg van genoten!
 
Woensdag 10 april is de afsluiting van het thema en dan vieren we onze jaarlijkse 'Engelse dag'. Op die dag houden we een vossenjacht en is er een echte Engelse markt waarop ouders de zelfgemaakte Engelse producten van hun kinderen kunnen kopen. De opbrengst is bestemd voor het 'vergroenen' van het schoolplein."