Level UP op de Hasselbraam

Level UP op de Hasselbraam

In het kader van de lessenserie Level UP ging AZ eSporter Aristote Ndunu deze week op bezoek bij OBS De Hasselbraam in Heerhugowaard. AZ Media was erbij en legde de dag vast in een fotoverslag.

Onder luid applaus stapte de eSporter van AZ dinsdagmiddag klas 5/6 van De Hasselbraam binnen. ‘Mag ik je handtekening?’ werd luidkeels gescandeerd door 37 enthousiaste leerlingen.

Vragenrondje
De les begon met een vragenrondje. Meerdere interessante vragen over zowel het project Level UP als Aristote’s leven als eSporter kwamen langs. Een greep uit de vragen. ‘Heb je ooit wel eens tegen een vrouwelijke eSporter gegamed?’ ‘En hoe vaak heb je van Ajax gewonnen?’

Potje voetbal
Nadat alle kinderen hun brandende vragen hadden gesteld was het tijd voor het uitdelen van handtekeningen. Terwijl de leerlingen zaten te popelen kwam de eSporter langs om iedereen te voorzien van zijn krabbel. Maar het hoogtepunt moest nog komen: een potje voetbal tegen Aristote en een hardloopwedstrijd. Al met al een heel geslaagde dag.

Dayron (9): ‘Handtekeningen het leukst’
Dayron is een van de leerlingen en deelnemers aan het project. “Ik vond de handtekeningen het leukst. Ik heb van Level UP geleerd dat gamen leuk is, maar dit wist ik eigenlijk al. Ik game zelf meestal twee uur per dag. Ik speel altijd Roblox. Hierop kan ik allemaal verschillende spelletjes spelen.”

Zehra (8) en Zahra (9): ‘Niet te lang gamen’
“Wij vonden het vooral heel leuk dat de eSporter langs kwam en dat wij hem allemaal vragen mochten stellen. Het is bijzonder dat er iemand die zo beroemd is, in onze klas komt. We hebben van Level UP geleerd dat wij niet te lang mogen gamen. Al gamen wij zelf eigenlijk nooit.”

Meester Patrick: ‘Bewustwording’
Patrick is meester van de klas. “Wij kregen dit project aangeboden vanuit de bibliotheek. Gamen wordt natuurlijk steeds meer een ding. Als de kinderen vakantie hebben gehad is het eerste wat zij opnoemen dat zij de hele week gegamed hebben. Wij vonden het dus een goed idee om dit project uit te proberen. Wij zijn heel blij dat wij mee doen, je ziet veel bewustwording bij de kinderen. Over onder andere het indelen van gametijd.”

Lessenserie
Het klassenbezoek is de introductie van een vijf weken durende lessenserie voor vijf groepen 5/6 van verschillende basisscholen in het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard. In vijf lessen, waarin elke week een ander thema wordt besproken, leren de kinderen om inzicht te krijgen in hun gamegedrag en bijbehorende mediawijsheid. Elke les bestaat uit een introductie waarbij één thema centraal staat en waarna de kinderen via een doe-opdracht en energizer hier zelf mee aan de slag gaan. De lessen worden ondersteund door video’s van Aristote Ndunu.

AZ Challenge
De besproken thema’s tijdens de lessenserie komen op één afsluitende dag samen tijdens de AZ Challenge in het AFAS Stadion. Op deze middag kunnen leerlingen hun FIFA-kwaliteiten testen in een eSports-clinic, is er een bewegingsonderdeel in de vorm van een voetbalclinic op het trainingsveld van AZ en vindt er in het stadion een speurtocht plaats waarin de leerlingen al hun in de lessenserie opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen.

Meer informatie
Wil jij jouw klas inschrijven voor Level UP of meer informatie verkrijgen? Ga dan naar startlevelup.nl 

Fotoverslag
Bekijk hier het fotoverslag van het bezoek van Aristote aan De Hasselbraam.